lørdag 15. juni 2013

Jamies fiskegrateng

Oppskriften er hentet fra Jamie Olivers kokebok.

Ingredienser:

  • ½ kg torsk
  • 1 stykke røkt kolje

Saus:
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • ¼ liter fløte
  • 2 håndfuller revet cheddarost
  • 2 ts Colemans sennep
  • Salt og pepper
  • Hakket bredbladet persille
  • Sitronsaft (drøyt ½ sitron)



Potetmos:
  • 5 store poteter
  • Olivenolje eller smør
  • Salt og pepper
  • Revet muskat
  • 2 egg
  • 200 g babyspinat



Fremgangsmåte:

Skjær løken fint, skrap gulroten og skjær den fint. Stek løk og gulrot blankt i litt olivenolje. Krydre med salt og pepper. Ha i fløte og varm opp til kokepunktet. Ta gryten av varmen. Tilsett ost og la den smelte. Ha i sennep, salt, pepper, persille og sitronsaft. Rør rundt.

Skrell potetene, skjær dem i terninger. De skal koke ca 10 min. Når de har kokt i 2 min legges eggene hele ned til potetene. Hell vannet av potetene og mos dem lett. Tilsett olivenolje eller smør, salt, pepper og revet muskat.

Skjær fisken i biter. Fordel stykkene i en ildfast form sammen med spinaten og eggebåter. Hell susen over retten. Bre potetmosen lett utover det hele.

Sett formen på øverste rille i ovn på 230 grader. Stek i 25 min eller til potetmosen er gyllen. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar