Ingredienser:
- ½ kg torsk
- 1 stykke røkt kolje
Saus:
- 1 løk
- 1 gulrot
- ¼ liter fløte
- 2 håndfuller revet cheddarost
- 2 ts Colemans sennep
- Salt og pepper
- Hakket bredbladet persille
- Sitronsaft (drøyt ½ sitron)
Potetmos:
- 5 store poteter
- Olivenolje eller smør
- Salt og pepper
- Revet muskat
- 2 egg
- 200 g babyspinat
Fremgangsmåte:
Skjær løken fint, skrap gulroten og skjær den fint. Stek løk og gulrot blankt i litt olivenolje. Krydre med salt og pepper. Ha i fløte og varm opp til kokepunktet. Ta gryten av varmen. Tilsett ost og la den smelte. Ha i sennep, salt, pepper, persille og sitronsaft. Rør rundt.
Skrell potetene, skjær dem i terninger. De skal koke ca 10 min. Når de har kokt i 2 min legges eggene hele ned til potetene. Hell vannet av potetene og mos dem lett. Tilsett olivenolje eller smør, salt, pepper og revet muskat.
Skjær fisken i biter. Fordel stykkene i en ildfast form sammen med spinaten og eggebåter. Hell susen over retten. Bre potetmosen lett utover det hele.
Sett formen på øverste rille i ovn på 230 grader. Stek i 25 min eller til potetmosen er gyllen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar