tirsdag 4. juni 2013

Linse- og rotgrønnsakssuppe

Denne retten kan være både suppe og gryterett, her er det bare å tilpasse mengde væske. Det er også et godt tilbehør til kjøtt og fisk.

4 porsjoner:

Ingredienser:

  • 3 ss olivenolje1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 løk, i biter
  • 2 gulrøtter, i terninger
  • 1 stilk selleri, i biter
  • 200 g kålrabi (eller nepe) i terninger
  • 2 pastinakker, skrelt og skjært i terninger.
  • 1 middels stor søtpotet, skrelt og skjært i terninger
  • ¼ rød kuri squash (kan utelates) skrelt og skjært i terninger
  • 1 ss tomatpuré
  • 100 g chorizo, strimlet
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 5 dl vann
  • 2 dl puy (eller andre) linser
  • 1 ss fersk timian
  • salt, pepper

Fremgangsmåte:
Skyll linsene og legg dem i en bolle med vann.

Varm oljen i en panne, tilsett hvitløk, løk, gulerot og selleri og la dem surre ca. 5 minutter.

Tilsett tomatpuré, chorizo og resten av grønnsakene og kok dem videre ca. 2 minutter.

Hell over vann, buljong, timian, linser og smak til med salt og pepper. Rør godt og kok opp. Sett ned varmen, ha på lokk og la småkoke ca. 45 minutter. Juster mengde væske etter hvilken konsistens du ønsker.

Server med godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar