4 porsjoner:
Ingredienser:
- 3 ss olivenolje1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 løk, i biter
- 2 gulrøtter, i terninger
- 1 stilk selleri, i biter
- 200 g kålrabi (eller nepe) i terninger
- 2 pastinakker, skrelt og skjært i terninger.
- 1 middels stor søtpotet, skrelt og skjært i terninger
- ¼ rød kuri squash (kan utelates) skrelt og skjært i terninger
- 1 ss tomatpuré
- 100 g chorizo, strimlet
- 1 terning grønnsaksbuljong
- 5 dl vann
- 2 dl puy (eller andre) linser
- 1 ss fersk timian
- salt, pepper
Fremgangsmåte:
Varm oljen i en panne, tilsett hvitløk, løk, gulerot og selleri og la dem surre ca. 5 minutter.
Tilsett tomatpuré, chorizo og resten av grønnsakene og kok dem videre ca. 2 minutter.
Hell over vann, buljong, timian, linser og smak til med salt og pepper. Rør godt og kok opp. Sett ned varmen, ha på lokk og la småkoke ca. 45 minutter. Juster mengde væske etter hvilken konsistens du ønsker.
Server med godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar