torsdag 22. september 2016

Søtpotet- og bønnefajitas


Til 4 personer

Ingredienser:

  • 8 Fajitas
  • 1,5 dl ukokte svarte bønner eller 1 boks ferdigkokte
  • 200 g (1 liten) søtpotet
  • 1 dl cashewnøtter
  • 1/2 rød chili
  • 1/2 rød løk
  • 1 paprika
  • 2 tomater
  • 1 ts kajennepepper 
  • 1/2 ts spisskummen
  • 50 g grønnkål


Fremgangsmåte:

Bløtlegg bønner 12-24 timer. Kok dem etter anvisning på pakken (60-90 minutter). 

Skrell søtpoteten og bak den i ovnen ved 200 grader til den er mør, ca. 1 time. 

Kjør cashewnøtter til pulver i en kjøkkenmaskin. Tilsett løk og chili og kjør til det er blandet. Ha i paprika, tomat, spisskummen, kajennepepper og ferdigkokte bønner og kjør videre til en kremaktig konsistens. Ha tilslutt i grønnkål og la den bli blandet godt inn med de øvrige ingrediensene.

Skrap ut kjøttet fra søtpoteten og bland den sammen med de andre ingrediensene.

Smør blandingen i et jevnt lag på hver fajitas. Brett dem sammen og plasser tett sammen i en smurt ildfast form. Ha resten av blandingen på toppen av fajitasene. Stek i 30 minutter ved 175 grader.

Server med tomatsalsa, rømme og avokado / guacemole. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar