fredag 23. september 2016

Breiflabb med gul saus


Til 4 personer:

Ingredienser:

  • 800 g breiflabbfilet
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 5 tomater
  • 75 g sellerirot 
  • 1/2 ts tørket estragon
  • 1 dl vann
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 rå eggeplomme
  • 1/4 krm safran
  • Smør
  • Salt, pepper

Fremgangsmåte:

Skjær breiflabben i biter på 4x4 cm. Dryss over salt og sukker og la det stå en time i romtemperatur. 

Dypp tomatene ett minutt i kokende vann. Flå av skinnet og fjern innmaten. Del tomatkjøttet i biter. Kutt sellerirot i små biter. Fres dem noen minutter i en panne med litt olje eller smør. Ha tomat i gryten og la dem frese med i ytterligere noen minutter. Rør inn estragon og hell i vann. Kok opp og la det koke noen minutter. 

Kjør sausen glatt med en stavmikser. Kjør inn creme fraiche. Rør deretter inn safran og eggeplomme. Smak til med salt, pepper og litt smør. 

Stek breiflabbkjøttet noen minutter på hver side. 

Server med grønnsaker og poteter eller ris. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar