Til 4 porsjoner
Ingredienser
Til kylling:
- 4 kyllingfileter
- 1 ts salt
- 1/2 ts malt koriander
- 1/2 ts spisskummen (ground cumin)
- 1/4 ts kajennepepper
- 2,5 dl matyoghurt (eller avrent naturelle yoghurt)
- 2 ss olje
- 1 ss hvitløkspulver (eller finhakket fersk hvitløk)
- 2 ts malt ingefær
Til saus:
- 1 løk, hakket
- 6 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ts fersk ingefær, revet
- 1 ss tomatpuré
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 ts sukker
- 1 boks (4 dl hakket hermetiske tomater)
- 2 dl kremfløte
- 1/2 ts chilipulver
- 2 ss garam masala
- Frisk koriander om ønskelig
Fremgangsmåte:
Bland salt, kajennepepper, koriander og spisskummen på et fat. Vend kyllingfiletene i krydderblandingen slik at den klistrer seg til kyllingen. Sett til side.
Bland yoghurt, olje, hvitløkspulver og malt ingefær. Pakk kyllingfiletene inn i yoghurtblandingen og plasser i en ildfast form.
Stek kyllingen under grillelementet i ovnen på 225 grader i ca. 20 minutter. Kyllingen skal da være spettet brun av grillingen. Sett til side noen minutter.
Stek løken blank i en stor gryte. Tilsett ingefær, hvitløk og tomatpuré og surr noen minutter i pannen. Rør inn gurkemeie og sukker sammen med tomatene. Kok opp og la småputre i 15 minutter. Tilsett kremfløte og kok i ytterligere fem minutter. Smak til med chilipulver og garam masala.
Server gjerne med et dryss frisk koriander og med ris og nanbrød som tilbehør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar