mandag 19. september 2016

Kylling tikka masala


Oppskrift fra chew out loud

Til 4 porsjoner

Ingredienser

Til kylling:

  • 4 kyllingfileter
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts malt koriander 
  • 1/2 ts spisskummen (ground cumin)
  • 1/4 ts kajennepepper 
  • 2,5 dl matyoghurt (eller avrent naturelle yoghurt)
  • 2 ss olje
  • 1 ss hvitløkspulver (eller finhakket fersk hvitløk)
  • 2 ts malt ingefær

Til saus:

  • 1 løk, hakket
  • 6 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts fersk ingefær, revet
  • 1 ss tomatpuré 
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 ts sukker
  • 1 boks (4 dl hakket hermetiske tomater)
  • 2 dl kremfløte
  • 1/2 ts chilipulver
  • 2 ss garam masala
  • Frisk koriander om ønskelig


Fremgangsmåte:

Bland salt, kajennepepper, koriander og spisskummen på et fat. Vend kyllingfiletene i krydderblandingen slik at den klistrer seg til kyllingen. Sett til side.

Bland yoghurt, olje, hvitløkspulver og malt ingefær. Pakk kyllingfiletene inn i yoghurtblandingen og plasser i en ildfast form.

Stek kyllingen under grillelementet i ovnen på 225 grader i ca. 20 minutter. Kyllingen skal da være spettet brun av grillingen. Sett til side noen minutter.

Stek løken blank i en stor gryte. Tilsett ingefær, hvitløk og tomatpuré og surr noen minutter i pannen. Rør inn gurkemeie og sukker sammen med tomatene. Kok opp og la småputre i 15 minutter. Tilsett kremfløte og kok i ytterligere fem minutter. Smak til med chilipulver og garam masala.

Server gjerne med et dryss frisk koriander og med ris og nanbrød som tilbehør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar