søndag 11. september 2016

Saftig og sprøtt brød med sirup



Brødet inneholder bare grovt mel, til gjengjeld er det også sirup i deigen. Et veldig raskt brød å lage siden det er uten gjær og dermed ikke trenger å heve. 3 dl finrevet gulrot eller rødbeter kan også røres inn i deigen om ønskelig.

2 brød:

Ingredienser:

  • 2 dl sammalt hvete, fin
  • 7 dl sammalt rug, fin
  • 1 dl havregryn 
  • 1/2 dl hvetekli
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 ss anis, fennikel eller kavre
  • 1 ts salt
  • 3 ts natron
  • 1 l kulturmelk
  • 3/4 dl mørk sirup

Fremgangsmåte:

Bland først de tørre ingrediensene og rør deretter inn kulturmelk og sirup. 

Fordel deigen i to brødformer, 30 cm lange. Stek ved 180 grader i ca. 90 minutter. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar