onsdag 7. september 2016

Ceviche med laks




Ingredienser:



  • 400 g laksefilet skåret i tynne skiver
  • Saften av 1 1/2 lime
  • Skallet av ½ lime
  • 1 finkuttet rødløk
  • 1 finhakket vårløk
  • 1 finsnittet paprika
  • ½ grønn chili skåret i tynne skiver
  • ½ rød chili skåret i tynne skiver
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ss olivenolje
  • 1 kvast grovt revet koriander
  • Salt, nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

Legg fiskefileten i en bolle, hell over limesaft og smak til med salt.  Smak om balansen mellom salt og syre er riktig. Tilsett grønnsakene og riv over limeskall. Tilsett fiskesaus og olivenolje, bland godt og smak til med pepper. Dryss koriander over. Blandingen bør stå ti minutter før servering. Da har fisken fortsatt en tå kjerne med en lett kokt konsistens.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar