torsdag 29. september 2016

Bønnesuppe


Til 4 personer

Ingredienser:

  • 6 dl tørkede sorte bønner eller 3 pk ferdigkokte (400 g per pakke)
  • 2 gule løk
  • 2 gulrøtter (300 g)
  • 2 stilker stangselleri
  • 1/2 rød chili
  • 150 g bacon
  • 1 ts spisskummen
  • 6 dl kylling- eller grønnsakskraft
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts chilipulver
  • Salt 

Fremgangsmåte:

Bløtlegg bønnene i 20 timer. Skyll og kok dem i rikelig med vann ca. 90 minutter, til de er blitt møre. Skyll og la dem renne av seg. Finmos en tredjedel av bønnene 

Finhakk løk. Skjær gulrot og stangselleri i små terninger. Fjern frøene fra chilien og finhakk den. 

Skjær bacon i terninger og stek i litt smør. Tilsett grønnsakene og stek videre under omrøring noen minutter. Tilsett spisskummen, kraft og bønner og kok opp. La småkoke i ti minutter. Smak til med sukker, salt, chilipulver og hvitvinseddik. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar