lørdag 2. november 2013

Tilslørte Bondepiker

4 personer

Ingredienser:
  • 6 små norske epler
  • 1 dl vann + 1 ts sitronsaft alternativt eplejuice
  • 0,5 dl sukker
  • 2,5 dl brødrasp*
  • 2 ss usaltet smør
  • 3 ss sukker
  • 1 ts kanel
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts sukker

Fremgangsmåte:

Skrell eplene og del i mindre biter. Kok dem møre i vann + sitronsaft / eplejuice. Rør eller visp når eplene er møre slik at det blir en passe klumpete konsistens. Avkjøl.

Smelt smør i en stekepanne. Ha i brødsmuler, sukker og kanel. Brun på middels varme mens du rører for å unngå at brødet blir for brunt. Legg over på et fat til avkjøling.

Pisk kremfløte med sukker og vaniljesukker. Ikke pisk for stivt for du vil at kremen skal renne fint utover når den anrettes.

Legg eplemos, brødrasp og krem lagvis i serveringsglass, pass på at du avslutter med krem. Dryss gjerne litt brødrasp på toppen av kremen for dekorasjon.

*Brødrasp kan lages av tørkede brødrester som knuses i en kjøkkenmaskin, knuste kjeks (feks kornmo) eller ferdig kjøpt griljermel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar