lørdag 23. november 2013

Quinoabrød





Dette brødet er basert på en oppskrift jeg fant i Maison Mat og Vin.


Ingredienser:

  • 300 g ferdigkokt quinoa
  • 250 g sammalt hvete
  • 150 g hvetemel
  • 50 g  rugmel
  • 100 g solsikkefrø
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann
  • 3 ss honning

Fremgangsmåte:

Bland alt det tørre i en stor bolle. Lag en grop og hell i honning utrørt i håndvarmt vann. Bland sammen til en deig og ha over på en melet kjøkkenbenk. Deigen skal være litt klissete. Elt deigen i minst 7-8 minutter.

Hell deigen tilbake i bollen og dryss litt mel over. Dekk med plastfolie eller kjøkkenhåndkle og la heve i ca. 2 timer.

Smør en brødform med litt olje. Ha den ferdighevete deigen over på en melet kjøkkenbenk. Lag en avlang pølse som passer til brødformen. Strø litt quinoa og solsikkefrø på benken og rull deigen slik at frøene fester seg. La etterheve i en time.

Stek brødet ved 200 grader i ca. 40 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar