Ingredienser:
Til bunnen:
·
250 g usaltet smør
·
420 g sukker
·
2 egg
·
60 g kakaopulver
·
380 g hvetemel
·
1 ts natron
·
½ ts salt
Til fyllet:
·
80 g hvit sjokolade
·
300 g philadelphia eller lignende kremost
·
60 g melis
·
1 stort egg
Fremgangsmåte:
Visp smør og sukker hvitt med en håndmikser eller
kjøkkenmaskin. Ha i ett egg og gangen og bland godt for hvert egg. Sikt i
resten av ingrediensene til bunnen i to omganger og bland godt.
Dekk en kakeform (ca. 23 x 30 cm) med bakepapir. Press to
tredeler av deigen utover brettet og la den sette seg i kjøleskapet i 20-30
minutter. Legg resten av deigen i
plastfolie og ha også den i kjøleskapet.
Stek kaken 20-25 minutter ved 170 grader. Avkjøl kaken.
Smelt sjokoladen i en glassbolle over en gryte med kokende
vann. Ta den av varmen og avkjøl den litt.
Bland kremost og melis glatt. Tilsett egget og bland godt
før du rører inn smeltet sjokolade.
Smør toppingen utover den avkjølte kakebunnen. Ta deigen du
la til side ut av kjøleskapet og bryt den i store biter utover kaken.
Stek ostekaken videre i ca. 25 minutter. La den hvile litt
før du lar den stå i kjøleskapet noen timer.
Skjær ostekaken i firkanter før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar