torsdag 14. november 2013

Black and White Ostekake

Denne oppskriften har jeg hentet fra boka kakedager til Hummingbird Bakery, jeg har gjort noen små justeringer.

Ingredienser:

Til bunnen:

·         250 g usaltet smør
·         420 g sukker
·         2 egg
·         60 g kakaopulver
·         380 g hvetemel
·         1 ts natron
·         ½ ts salt

Til fyllet:

·         80 g hvit sjokolade
·         300 g philadelphia eller lignende kremost
·         60 g melis
·         1 stort egg


Fremgangsmåte:

Visp smør og sukker hvitt med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ha i ett egg og gangen og bland godt for hvert egg. Sikt i resten av ingrediensene til bunnen i to omganger og bland godt.

Dekk en kakeform (ca. 23 x 30 cm) med bakepapir. Press to tredeler av deigen utover brettet og la den sette seg i kjøleskapet i 20-30 minutter.  Legg resten av deigen i plastfolie og ha også den i kjøleskapet.

Stek kaken 20-25 minutter ved 170 grader. Avkjøl kaken.

Smelt sjokoladen i en glassbolle over en gryte med kokende vann. Ta den av varmen og avkjøl den litt.

Bland kremost og melis glatt. Tilsett egget og bland godt før du rører inn smeltet sjokolade.

Smør toppingen utover den avkjølte kakebunnen. Ta deigen du la til side ut av kjøleskapet og bryt den i store biter utover kaken.

Stek ostekaken videre i ca. 25 minutter. La den hvile litt før du lar den stå i kjøleskapet noen timer.

Skjær ostekaken i firkanter før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar