mandag 4. november 2013

Ovnsbakt spinat og laks


Til 4 personer

 Ingredienser:
  • 800 g laksefileter
  • 250 g spinat­
  • 1 liten purre, skjært i ringer
  • 3 tomater, skjært i skiver eller terninger
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 dl creme fraiche (kan utelates)
  • Salt, pepper


Fremgangsmåte:

Fjern grove stilker fra spinaten, og skyll den godt i et dørslag. Ha spinaten i en panne med litt smør og damp den på middels varme til bladene faller sammen.

Sil av vannet i et dørslag og legg spinaten i bunnen av en ildfast form. Ha salt og pepper på laksefiletene og legg dem i formen oppå spinaten. Press over litt sitronsaft og plasser tomat og purre på toppen. Ha gjerne noen klatter med creme fraiche over formen tilslutt.

Stek ved 180 grader til fisken er ferdig stekt, ca. 15-20 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar