Ingredienser:
- 2 auberginer
- 1 løk
- 2 hvitløksfedd
- 1 boks hermetiske tomater
- 250 g spinat
- 150 g revet mozzarella ost
- 100 g finrevet parmesanost
- Salt, pepper
Fremgangsmåte:
Skyll auberginene og del dem i skiver. Legg dem utover
tørkepapir, pensle dem med solsikkeolje. Strø over salt og la ligge i 30
minutter. Skyll av salt og olje og tørk skivene. Stek dem møre i litt olje i en
stekepanne.
Finhakk løk og hvitløk. Ha løk og et av hvitløksfeddene i en
panne med litt olje. Stek dem blanke og ha i hermetiske tomater. Kok opp og la
småkoke i 15 minutter.
Skyll spinaten og fjern grove stilker. Ha litt olje i en
panne og tilsett det siste hvitløksfeddet. Ha over tørket spinat og damp den
til den faller sammen.
Hell 1/3 av tomatsausen i bunnen av en ildfast form. Legg
over 1/3 av aubergineskivene. Ha over 1/3 av spinaten og deretter ½ av mozzarella
osten. Gjenta lagvis, men i det øverste laget avsluttes det med parmesan i
stedet for mazzarella.
Stek ved 200 grader ca. 30 minutter.
Server med en grønn salat og hvitløksbaguetter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar