onsdag 6. november 2013

Grønnsakslasagne


Ingredienser:

  • 2 auberginer
  • 1 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 250 g spinat
  • 150 g revet mozzarella ost
  • 100 g finrevet parmesanost
  • Salt, pepper
  •  

 

Fremgangsmåte:

Skyll auberginene og del dem i skiver. Legg dem utover tørkepapir, pensle dem med solsikkeolje. Strø over salt og la ligge i 30 minutter. Skyll av salt og olje og tørk skivene. Stek dem møre i litt olje i en stekepanne.

Finhakk løk og hvitløk. Ha løk og et av hvitløksfeddene i en panne med litt olje. Stek dem blanke og ha i hermetiske tomater. Kok opp og la småkoke i 15 minutter.

Skyll spinaten og fjern grove stilker. Ha litt olje i en panne og tilsett det siste hvitløksfeddet. Ha over tørket spinat og damp den til den faller sammen.

Hell 1/3 av tomatsausen i bunnen av en ildfast form. Legg over 1/3 av aubergineskivene. Ha over 1/3 av spinaten og deretter ½ av mozzarella osten. Gjenta lagvis, men i det øverste laget avsluttes det med parmesan i stedet for mazzarella.

Stek ved 200 grader ca. 30 minutter.

Server med en grønn salat og hvitløksbaguetter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar