fredag 15. november 2013

Ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker, kikerter og sandefjordssmør


Rotgrønnsakene kan selvsagt varieres, derfor er denne oppskriften fleksibel i forhold til ingrediensene som finnes i kjøleskapet.

Til 2 personer


Ingredienser:
  • 500 g torskefilet, skinn- og benfri
  • 100 g bacon, i biter
  • 2 gulrøtter
  • 1 pastinakk
  • 1 rødløk
  • 200 g kikerter
  • 2 vårløk
  • 6 fedd hvitløk
  • Frisk gressløk
  • 1 ts sitronsaft
  • Salt, pepper
  • Sandefjordssmør

Fremgangsmåte:

Ha olje i en ildfast form eller kle den med bakepapir. Skrell hvitløken, skjær gulrøtter, pastinakk og rødløk i terninger og ha dem i formen. Ha over litt olivenolje og salt og pepper etter eget ønske. Stek ved 225 grader 15-20 minutter.

Ha salt og pepper på torsken og drypp over sitronsaft.

Tilsett kikerter og vårløk til de stekte grønnsakene og legg torsken øverst. Stek videre i ca. 10 minutter, til torsken er ferdigstekt.

Stek bacon og ha over den ferdig stekte fisken.

Server med sandefjordssmør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar