Til 2 personer
Ingredienser:
- 500 g torskefilet, skinn- og benfri
- 100 g bacon, i biter
- 2 gulrøtter
- 1 pastinakk
- 1 rødløk
- 200 g kikerter
- 2 vårløk
- 6 fedd hvitløk
- Frisk gressløk
- 1 ts sitronsaft
- Salt, pepper
- Sandefjordssmør
Fremgangsmåte:
Ha olje i en ildfast form eller kle den med bakepapir. Skrell hvitløken, skjær gulrøtter, pastinakk og rødløk i terninger og ha dem i formen. Ha over litt olivenolje og salt og pepper etter eget ønske. Stek ved 225 grader 15-20 minutter.
Ha salt og pepper på torsken og drypp over sitronsaft.
Tilsett kikerter og vårløk til de stekte grønnsakene og legg torsken øverst. Stek videre i ca. 10 minutter, til torsken er ferdigstekt.
Stek bacon og ha over den ferdig stekte fisken.
Server med sandefjordssmør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar