fredag 18. oktober 2013

Rotmos

Rotmos servert sammen med fiskeboller
Ingredienser:

  • 250 g kålrot, skrellt
  • 250 g poteter, skrellt
  • 150 g gulrot, skrapet
  • 100 g sellerirot, skrellt
  • 100 g persillerot, skrellt
  • 50 g smør
  • 1 dl fløte
  • 1 ts sitronsaft
  • salt, pepper


Fremgangsmåte:

Skjær potetene i fire, og del de andre ingrediensene i ca. samme størrelse som potetene.

Kok opp vann i en kjele og ha i grønnsakene. La det koke til de er møre.

Sil av det meste av vannet, la det være igjen litt i bunnen av kjelen (ca. 2 ss). Tilsett smør og fløte og mos til ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server som tilbehør til kjøtt eller fisk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar