mandag 14. oktober 2013

Gresskarpai

Gresskarpai
En ekte amerikansk gresskarpai, et perfekt følge til høst kaffen.

Ingredienser:
Paibunn:
  • 200 g hvetemel
  • 150 g smør
  • 2 ss vann
Gresskarfyll:
  • 6 ss hvetemel
  • ¾ ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt allehånde
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts malt muskat
  • 2 stk egg
  • 1 ¾ dl sukker
  • 3 ss smeltet smør
  • 400 g gresskarpuré - kokt og most
  • 1 boks vikingmelk
  • 2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene til paibunnen i en matprosessor og kjør til en fast deig. La den hvile i kjøleskapet 1/2 time.

Kjevle eller trykk deigen ut i en paiform (25 cm i diameter). Prikk med gaffel og forstek paiskallet ved 200 grader i 10 minutter.

Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, smør og sukker. Tilsett gresskarpuré, melk og vanilje. Hell fyllet i paiskallet og stek ved 180 grader C i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.

Server paien lun eller avkjølt, med pisket krem, iskrem eller en klatt rømme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar