Ingredienser:
Paibunn:
- 200 g hvetemel
- 150 g smør
- 2 ss vann
- 6 ss hvetemel
- ¾ ts bakepulver
- ½ ts salt
- 1 ts malt kanel
- 1 ts malt allehånde
- ½ ts malt ingefær
- ½ ts malt muskat
- 2 stk egg
- 1 ¾ dl sukker
- 3 ss smeltet smør
- 400 g gresskarpuré - kokt og most
- 1 boks vikingmelk
- 2 ts vaniljesukker
Ha alle ingrediensene til paibunnen i en matprosessor og kjør til en fast deig. La den hvile i kjøleskapet 1/2 time.
Kjevle eller trykk deigen ut i en paiform (25 cm i diameter). Prikk med gaffel og forstek paiskallet ved 200 grader i 10 minutter.
Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, smør og sukker. Tilsett gresskarpuré, melk og vanilje. Hell fyllet i paiskallet og stek ved 180 grader C i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.
Server paien lun eller avkjølt, med pisket krem, iskrem eller en klatt rømme.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar