tirsdag 15. oktober 2013

Puy linser med aubergine og lime, servert med stekt torsk

Denne oppskriften har jeg hentet fra Bønner og linser av Camilla Jensen.

Ingredienser:
  • 1 stor aubergine
  • 1 stor gul løk, i tynne biter
  • 2-3 fedd hvitløk, knust
  • 200 g puy linser
  • 2-3 ss soyasaus
  • 2 ss sesamfrø med skall
  • saften av 1 lime
  • salt, pepper
  • 800 g torskefilet, i 4 stykker
Fremgangsmåte:

Skyll linsene og kok dem i ca. 30 minutter til de er møre. Mot slutten av koketiden har du i soyasausen.

Del auberginen på langs i 1 cm tykke skiver. Legg skivene lag på lag på en tallerken med rikelig med salt mellom lagene. Legg en tallerken på toppen og la ligge ca. 30 minutter. Press tallerkene sammen slik at mest mulig av væsken presses ut av auberginen. Skyll dem godt og tørk av med et håndklepapir. Skjær dem i strimler på skrå.

Ha litt olje i en romslig panne og stek løken myk før du har i aubergine og sesamfrø. La det surre under omrøring til auberginen er mørk, nesten oppløst. Ha i hvitløk og la det surre med i et minutt, før du har i linsene. Bland godt og smak til med limesaft, salt og pepper.

Ha litt smør i en panne og stek fiskefiletene noen minutter på begge sider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar