søndag 27. oktober 2013

Gresskarscones

Gresskarscones
Denne oppskriften er hentet fra Frukt.no. De gir saftige og gode scones. Konsistensen på fruktkjøttet i sconsene avhenger av hvor mye du moser gresskarene før de blandes med de øvrige ingrediensene.
Ca 8-10 stk.

Ingredienser:
  • 250 g skrelt og renset gresskar
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss smør
  • 1 stk egg, pisket
  • 3 ss melk (søt eller sur)

Fremgangsmåte:

Skjær gresskaret i terninger og kok dem møre. Hell av overflødig vann og mos dem med en stavmikser eller liknende. Avkjøl mosen.

Bland mel og bakepulver. Smuldre i smøret og tilsett egg og most gresskar. Ha i melk, tilpass mengden slik at du får ønsket konsistens på deigen.

Form runde scones og sett dem på en stekeplate kledd med bakepapir.

Pynt gjerne med gresskarkjerner.

Stek 200 grader 15-20 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar