mandag 11. juli 2016

Kremet kyllingsuppe med villris


Basert på en oppskrift fra pinchofyum.



Til 8 personer:


Ingredienser:

  • 2,5 dl villris
  • 1 kg kyllingbryst 
  • 2 stilker stangselleri 
  • 4 gulrøtter
  • 1 løk
  • 1,5 l vann med kyllingbuljong 
  • 1/2 ts tørket timian (ev. frisk timian)
  • 1/2 ts tørket salvie (ev. frisk salvie)
  • 1 dl smør
  • 1 dl hvetemel
  • 4 dl H melk eller fløte
  • 1 dl hvitvin (ev. rødvin)

Fremgangsmåte:


Hakk løken, skjær selleri og gulrøtter i skiver og skyll villrisen. Ha grønnsakene, ris, kyllingbryst, krydder og buljongvann i en stor gryte. Kok opp og la småkoke i 7-8 timer. 

Ta opp kyllingbrystene fra gryten og skjær i mindre biter. Legg dem tilbake i gryten. 

Smelt smør i en gryte. Rør inn mel og spe med melk mens det kokes langsomt opp. Tilsett vin og la det småkoke noen minutter. Vend blandingen inn i kyllinggryten. 

Server med hvitløksbrød. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar