Til 8 personer:
Ingredienser:
- 2,5 dl villris
- 1 kg kyllingbryst
- 2 stilker stangselleri
- 4 gulrøtter
- 1 løk
- 1,5 l vann med kyllingbuljong
- 1/2 ts tørket timian (ev. frisk timian)
- 1/2 ts tørket salvie (ev. frisk salvie)
- 1 dl smør
- 1 dl hvetemel
- 4 dl H melk eller fløte
- 1 dl hvitvin (ev. rødvin)
Fremgangsmåte:
Hakk løken, skjær selleri og gulrøtter i skiver og skyll villrisen. Ha grønnsakene, ris, kyllingbryst, krydder og buljongvann i en stor gryte. Kok opp og la småkoke i 7-8 timer.
Ta opp kyllingbrystene fra gryten og skjær i mindre biter. Legg dem tilbake i gryten.
Smelt smør i en gryte. Rør inn mel og spe med melk mens det kokes langsomt opp. Tilsett vin og la det småkoke noen minutter. Vend blandingen inn i kyllinggryten.
Server med hvitløksbrød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar