lørdag 9. juli 2016

Fint grytebrød med gulrøtter



Til 1 brød:

Ingredienser:
  • 300 g hvetemel
  • 125 g speltmel (kan også bruke vanlig hvetemel)
  • 100 g / 1 gulrot, finrevet
  • 3,5 dl vann, 35 grader
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
Fremgangsmåte:

Bland sammen de tørre ingredienser i en bakebolle. Lag en grop i melblandingen og legg revet gulrot i gropen. Tilsett vann og bland godt. La stå tildekket 12-24 timer.

Ha godt med hvetemel eller rugmel på kjøkkenbenken. Hell deigen over melet og brett den inn fra sidene. La deigen hvile mens ovnen blir varm.

Sett en gryte inn i kald ovn og varm den opp til 240 grader.

Når ovnen er varm tar du ut gryten og har deigen over i denne. Legg over lokk.

Stek i 30 minutter, ta deretter av lokket og stek videre i 10 - 15 minutter (samlet steketid på 40-45 minutter).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar