tirsdag 26. juli 2016

Indisk dal


Til 3 personer:

Ingredienser:

  • 3 dl røde linser
  • 50 g ghee (klarnet smør). Ev olje. 
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss fersk ingefær
  • 1/2 rød chili
  • 1/2 ts gurkemeie 
  • 2 ts kardemommefrø (cardemom pods)
  • 1 ts spisskummenfrø (whole cumin)
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1 ts salt
  • 1 ts garam masala
  • Chilipulver
  • 3 tomater
  • 4,5 dl vann

Fremgangsmåte:

Skyll linsene og la dem ligge i bløt minst en time. 

Ha ghee i en kjele og tilsett finhakket løk. Stek til løken er mør. Ha i presset hvitløk, presset ingefær og finhakket chili. Tilsett gurkemeie, kardemommefrø, spisskummenfrø, koriander, sakt og hakkete tomater. Rør godt og la det surre i pannen et minutt. Ha deretter i linser og vann og kok opp. La koke i 20-25 minutter til linsene er møre. Juster vannmengden underveis.  Det skal være så mye vann at konsistensen er grøtaktig men ikke rennende. Tilsett garam masala og ønsket mengde chilipulver, rør om og server. 

Server med ris og nan brød.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar