mandag 27. juni 2016

Sjokolade- og pekannøttpai




oppskriften fant jeg i Maison mat & vin.

Ingredienser:

Paibunn:

  • 3,5 dl hvetemel
  • 2 toppede ss melis
  • 1,5 dl (170 g) kesam
  • 60 g smør
  • 1/2 ts salt
  • Ca 2 ss kaldt vann
Fyll:
  • 3 egg (hold av ca. 1 ss til pensling)
  • 2 dl lysebrunt sukker
  • 2 dl lys sirup
  • 50 g smør, smeltet
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl (100 g) pekannøtter
  • 170 g sjokolade, gjerne 70 % 

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene til paibunnen unntatt vann i en kjøkkenmaskin. Kjør til samlet, og litt kornet deig. Spe med kaldt vann til ønsket konsistens. Elt til slutt sammen for hånd, del deigen i to emner og press dem til flate kaker, ca. 2-3 cm. Pakk dem inn i plastfolie og sett i kjøleskapet 15-20 minutter.  

Smør en paiform med diameter 23 - 24 cm. Kjevl den ene delen av paibunnen slik at den dekker bunnen og kanten av paiformen. Ha den over i formen og skjær vekk overflødig deig. Fyll bunnen med grovhakkedde pekannøtter og sjokolade. 

Visp sammen de øvrige ingrediensene til fyllet og hell over i paibunnen sammen med nøttene og sjokoladen.

Kjevl ut resterende deig og skjær remser som flettes sammen på toppen av paien. Pensle med sammenpisket egg. 

Stek ved 180 grader i ca. 70 minutter. Følg med under stekingen og dekk paien med aluminiumsfolie dersom den blir for mørk. Avkjøl på rist. 









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar