Ingredienser:
Paibunn:
- 3,5 dl hvetemel
- 2 toppede ss melis
- 1,5 dl (170 g) kesam
- 60 g smør
- 1/2 ts salt
- Ca 2 ss kaldt vann
Fyll:
- 3 egg (hold av ca. 1 ss til pensling)
- 2 dl lysebrunt sukker
- 2 dl lys sirup
- 50 g smør, smeltet
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss hvetemel
- 2 dl (100 g) pekannøtter
- 170 g sjokolade, gjerne 70 %
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene til paibunnen unntatt vann i en kjøkkenmaskin. Kjør til samlet, og litt kornet deig. Spe med kaldt vann til ønsket konsistens. Elt til slutt sammen for hånd, del deigen i to emner og press dem til flate kaker, ca. 2-3 cm. Pakk dem inn i plastfolie og sett i kjøleskapet 15-20 minutter.
Smør en paiform med diameter 23 - 24 cm. Kjevl den ene delen av paibunnen slik at den dekker bunnen og kanten av paiformen. Ha den over i formen og skjær vekk overflødig deig. Fyll bunnen med grovhakkedde pekannøtter og sjokolade.
Visp sammen de øvrige ingrediensene til fyllet og hell over i paibunnen sammen med nøttene og sjokoladen.
Kjevl ut resterende deig og skjær remser som flettes sammen på toppen av paien. Pensle med sammenpisket egg.
Stek ved 180 grader i ca. 70 minutter. Følg med under stekingen og dekk paien med aluminiumsfolie dersom den blir for mørk. Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar