torsdag 16. juni 2016

Kanelknuter



Oppskriften på deigen er fra bakeriet i Lom og gir ca. 30 boller.

Ingredienser:

  • 50 g gjær
  • 5 dl H melk
  • 150 g sukker
  • 3 ts salt
  • 1 ts kardemomme 
  • Ca. 1 kg hvetemel
  • 1 egg
  • 125 g smør


Fremgangsmåte:

Ta ingrediensene ut avkjøleskapet slik at de blir romtemperet.

Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av melken. Tilsett resten av melken, sukker, salt, kardemomme og det meste av melet. Elt godt og tilsett sammenvispet egg. Elt deretter inn resten av melet. Tilsett smør i små biter mens du elter deigen. Korriger melmengden slik at deigen blir glatt og akkurat slipper bollen. La heve ca. en time.

Kjevle deigen ut til et rektangel som er 60 cm bredt. Fordel smør, sukker og kanel over deigen. Brett den ene siden av deigen inn mot midten og den andre siden over den første (sluk at rektangelet nå blir i underkant av 20 cm bredt). Skjær 2 cm brede strimler på langs av deigen. Strekk litt i hver strimmel før du tvinner den fra den ene siden. Surr den to ganger rundt to fingre og trekk enden gjennom snurren. Sett på bakepapir på en stekeplate og dekk til for etterheving.

Stek ved 225 grader ca. 10 minutter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar