Ingredienser:
- 1 stort blomkålhode
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 100 g grønnkål
- 1 liter hønsekraft
- 4 ss ristede pinjekjerner
Fremgangsmåte:
Del blomkålhodet i buketter og ha dem i en skål sammen med ca. 2 ss olivenolje og litt salt og pepper. Bland godt sammen og legg deretter blomkålbukettene utover et stekebrett. Stek ved 220 grader ca. 20 minutter, slik at toppen av blomkålene er litt svidd.
Ha halvparten av grønnkålen i en bolle sammen med to spiseskjeer olivenolje og litt salt. Bland godt. Legg grønnkålen utover et stekebrett. Stek ved 150 grader til de er sprøe, ca. 30 minutter. Snu dem halvveis i steketiden.
Finhakk løk og ha den i en gryte med litt olje. Surr til løken er blank, tilsett hvitløk og la den surre med et minutt. Ha i kraft og blomkål, kok opp og la småkoke i ti minutter. Tilsett grønnkål (som ikke er i ovnen) og kok videre i ytterligere ti minutter. Kjør med stavmikser til suppen er jevn.
Server med grønnkålkjips og ristede pinjekjerner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar