Til 4 personer
Ingredienser:
- 3 dl grønne puy linser
- 500 g kuttede grønnsaker (løk, purreløk, gulrot, sellerirot)
- 1 paprika
- 4 dl oksekraft
- 250 g stekt bacon eller chorizo pølse
- 2 ss smør
- 4 torskebiter (4 x250 g), helst med skinn
- Salt, pepper og friske urter
Fremgangsmåte:
Legg linsene i bløt 30-60 minutter. Kok deretter 20-30
minutter til de er møre. Sil av vannet.
Surr grønnsakene i en panne.
Sett paprika under grillelementet på stekeovnen til den
begynner å bli svart. Ta den ut av ovnen og del den i passe biter.
Bland oksekraft med grønnsaker, chorizo pølse eller stekt
bacon og linser. La det putre sammen til alt er mørt. Rør i siste øyeblikk inn
2 ss smør, biter av grillet paprika og friske urter.
Salt torsken lett på kjøttsiden. Stek torsken på middels
varme i litt olje på skinnsiden i opp mot 20 minutter, avhengig av fiskens
tykkelse. Snu fisken og varm den 30 sekunder på kjøttsiden.
Dander cassouleten på tallerkener med fiskestykkene oppå.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar