tirsdag 14. juni 2016

Cassoulet med stekt torsk





Til 4 personer

Ingredienser:

  • 3 dl grønne puy linser
  • 500 g kuttede grønnsaker (løk, purreløk, gulrot, sellerirot)
  • 1 paprika
  • 4 dl oksekraft
  • 250 g stekt bacon eller chorizo pølse
  • 2 ss smør
  • 4 torskebiter (4 x250 g), helst med skinn
  • Salt, pepper og friske urter


Fremgangsmåte:

Legg linsene i bløt 30-60 minutter. Kok deretter 20-30 minutter til de er møre. Sil av vannet.

Surr grønnsakene i en panne.

Sett paprika under grillelementet på stekeovnen til den begynner å bli svart. Ta den ut av ovnen og del den i passe biter.

Bland oksekraft med grønnsaker, chorizo pølse eller stekt bacon og linser. La det putre sammen til alt er mørt. Rør i siste øyeblikk inn 2 ss smør, biter av grillet paprika og friske urter.

Salt torsken lett på kjøttsiden. Stek torsken på middels varme i litt olje på skinnsiden i opp mot 20 minutter, avhengig av fiskens tykkelse. Snu fisken og varm den 30 sekunder på kjøttsiden.

Dander cassouleten på tallerkener med fiskestykkene oppå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar