søndag 4. august 2013

Brød med søtpotet



Oppskriften på brødet er basert på en jeg fant i elsker deig.

Til 1 brød:

Ingredienser:
  • 150 g sammalt hvete, finmalt
  • 500 g hvetemel
  • 150 g søtpotet (ca. 1 liten potet)
  • 4 dl vann
  • 25 g gjær
  • 1,5 ts salt
  • ca 50 g rugmel til etterhevingen

Fremgangsmåte:

Skrell søtpoteten og del den i mindre biter. Kok den mør i litt vann, ca 15 minutter. Ta ut søtpoteten og mos den til en glatt masse. Ta vare på vannet.

Bland mel, salt og søtpotet i en bolle. Ha friskt vann sammen vannet som ble brukt til kokingen av søtpoteten slik at det tilsammen blir 4 dl. Sørg for at temperaturen på væsken er 37 grader. Rør gjæren ut i vannet og bland med melblandingen. Elt i 10 minutter. Sett til heving i 30 minutter.

Ha litt rugmel på benkeplaten og hvelv deigen over melet. Brett deigen inn fra sidene noen ganger slik at den tilslutt danner en kule. Ha deigkulen tilbake i bollen og hev videre i 3 timer.

Dryss et nytt lag med mel på bakebordet og ha deigen over. Brett deigen inn fra kantene slik at det danner seg en deigkule. Ha i bakebollen og hev videre i 1,5 time.

Sett ovnen på 230 grader. Plasser en gryte (22 cm i diameter) i ovnen som tåler varme og la den bli varm sammen med ovnen. Ha brødet oppi gryten og stek den i ca. 35 minutter, til brødet er gjennomstekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar