tirsdag 30. juli 2013

Ovnsbakt svinefilet med salvie og grønnsaker


Jeg har en oppskrift med svinefilet tilberedt i gryte. Her er en lignende rett, men hvor kjøttet og grønnsakene i stedet er bakt i stekeovnen. Grønnsakene kan varieres i begge rettene.

Til 4 personer:

Ingredienser:
  • 800 g svinefilet
  • 8 – 12 blader salvie, avhengig av størrelsen
  • 1 squash, delt i halvmåner
  • 2 gulrøtter, delt i staver
  • 1 persillerot (100 g), delt i staver
  • ¼ sellerirot (300 g), delt i staver
  • 10 cm purreløk, delt i skiver
  • 8 fedd hvitløk, skrelt
  • 2 dl kjøttbuljong
  • 1 dl rødvin (kan erstattes med buljong + 1 ss rødvinseddik)
  • 2 ss soyasays
  • Salt, pepper
  • 1 ss smør
  • maisstivelse

Fremgangsmåte:
Skjær et snitt i svinefileten og plasser salvieblader i snittet. Ha salt og pepper over fileten og brun den på alle kanter i en stekepanne.

Kok opp buljong, rødvin og ha i soyasausen.
Ha litt olje i en gryte eller ildfast form med lokk (eventuelt aluminiumsfolie). Plasser grønnsakene i formen sammen med svinefileten.  Hell over buljongblandingen.

Stek i ovnen ved 225 grader ca. 30 minutter.
Hell kraften av formen og over i en gryte. Kok opp og ha i maisstivelse etter anvisning på pakken. Pisk godt og kok til ønsket konsistens. Rør inn smør og server som saus ved siden av svinefileten og grønnsakene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar