Denne oppskriften har jeg hentet fra boka Elsker deig av Westlie og Westlie.
Til 16 brød:
Ingredienser:
- 625 g hvetemel
- 300 g fint sammalt hvetemel
- 100 g grovt sammalt hvetemel
- 1 ts salt
- 1 pk gjær
- 3 dl melk
- 4 dl vann
- 1/2 dl olivenolje
- 1 boks knuste hermetisk tomater
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
- pepper
- 1 ts tørket oregano
- 1 ss balsamicoeddik
- 250 g skinke
- 250 hvitost
Varm melk og vann til 37 grader. Løs gjæren opp i litt av vannet og tilsett deretter resten av væsken og oljen. (Hvis du bruker tørrgjær blandes i stedet denne direkte inn i melet). Tilsett det grove melet først, deretter hvetemel og salt. La mikseren gå på litt over middels hastighet i 5-6 minutter. Dekk bollen og la heve ca. 45 minutter, til dobbel størrelse.
Rør sammen tomater, balsamicoeddik, salt, pepper, sukker og oregano. Kutt opp skinken i mindre biter og riv osten.
Fordel et tynt lag hvetemel på bakebordet og ha deigen oppå. Kna den sammen en gang før du deler den i to.
Kjevl ut hver del til en firkant, ca. 35×35 cm. Fordel halvparten av fyllet utover, la det ikke gå helt ut i kanten. Brett først den ene siden inn til midten og deretter den andre, slik at deigen danner en konvolutt. Del den i 8 biter og sett hver bit på et stekebrett kledd med bakepapir. Dekk småbrødene med plastfolie og la dem etterheve ca. 30 minutter.
Stek på 240 grader i 13-15 minutter. Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar