onsdag 30. januar 2013

Gulrotsuppe med appelsin



Gulrotsuppe
Til 6 personer:

Ingredienser:
  • 500 g gulrøtter
  • 2-3 poteter
  • 30 g. smør
  • 1 1/2 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 9 dl vann
  • 2 terninger grønnsakbuljong
  • 1 løk grovhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 ts frisk timian eller 1 ts tørket
  • Salt (ikke nødvendig når buljongen inneholder salt)
  • pepper
  • revet muskatnøtt
  • ferskpresset sitronsaft


Fremgangsmåte:

Skrell gulrøttene og skjer dem i skiver.

Ha smør og gulrøtter i en tykkbunnet kjele og la det småsurre på svak varme i 10 minutt. Rør jevnlig.

Tilsett appelsinjuice, vann, buljong, poteter, hvitløk og løk. Når suppen koker, tilsett timian, salt og pepper. Skru ned til lav varme og la den koke videre til gulrøttene er møre (ca 20 minutter).

Kjør suppen med stavmikser. Smak til med sitronsaft og muskat.

Server gjerne med rømme eller yoghurt naturelle og godt brød ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar