Ingredienser:
- 450 g Oreokjeks
- 100 g smeltet smør
- 200 g Philadelphiaosy
- 2,5 dl melis
- 2 dl kremfløte
- 2 spiseskje sukker
- 1 pose Freia sjokolade mousse (70% sjokolade) (Eller lag en hjemmelaget mousse)
- 2 dl melk
Knus oreokakene i en pose. Legg tilside ca 1/4 av de knuste oreokakene til senere. Hell resten i bunnen av kakebunnen og hell over smeltet smør. Trykk kakemassen ned i kakebunnen for å få en fastere kakebunn.
Miks Philadelphia osten med 2.5 dl melis til en luftig blanding. Pisk 1 dl av fløten med 1 ss sukker til en luftig og fin krem. Bland fløtekremen og Philadelhipa-kremen forsiktig sammen. Hell blandingen i kakebunnen og smør utover med en slikkepott. Strø over halvparten av de knuste oreokjeksene du la til side. Dette skal stå i kjøleskapet i ca. 30 min.
Lak sjokolademousse etter anvisning på pakken. Hell over kaken. Dryss de siste oreobitene oppå moussen. Sett i kjøleskapet ca. 1 time.
Pisk 1 dl fløte med 1 ss sukker til en flott og porøs krem. Legg på toppen av kaken og smør utover med en slikkepott. Pynt gjerne med oreo kjeks, raspet sjokolade eller lignende.
Kaken bør stå i kjøleskapet minst 3-5 timer før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar