søndag 27. januar 2013

Oreo kake

Oreo kake
Denne kaken er inspirert av oppskrift fra Ingvild Telle.

Ingredienser:
  • 450 g Oreokjeks
  • 100 g smeltet smør
  • 200 g Philadelphiaosy
  • 2,5 dl melis
  • 2 dl kremfløte
  • 2 spiseskje sukker
  • 1 pose Freia sjokolade mousse (70% sjokolade) (Eller lag en hjemmelaget mousse)
  • 2 dl melk
Fremgangsmåte:

Knus oreokakene i en pose. Legg tilside ca 1/4 av de knuste oreokakene til senere. Hell resten i bunnen av kakebunnen og hell over smeltet smør. Trykk kakemassen ned i kakebunnen for å få en fastere kakebunn.

Miks Philadelphia osten med 2.5 dl melis til en luftig blanding. Pisk 1 dl av fløten med 1 ss sukker til en luftig og fin krem. Bland fløtekremen og Philadelhipa-kremen forsiktig sammen. Hell blandingen i kakebunnen og smør utover med en slikkepott. Strø over halvparten av de knuste oreokjeksene du la til side. Dette skal stå i kjøleskapet i ca. 30 min.

Lak sjokolademousse etter anvisning på pakken. Hell over kaken. Dryss de siste oreobitene oppå moussen. Sett i kjøleskapet ca. 1 time.

Pisk 1 dl fløte med 1 ss sukker til en flott og porøs krem. Legg på toppen av kaken og smør utover med en slikkepott. Pynt gjerne med oreo kjeks, raspet sjokolade eller lignende.

Kaken bør stå i kjøleskapet minst 3-5 timer før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar