mandag 28. august 2017

Proteingrøt

Denne grøten gir en god metthetsfølelse som holder lenge. Oppskriften har jeg fra kokeboken Jamies supermat. Bland ingrediensene og ha dem over på et Norgesglass eller annen luftet beholder og ta frem ved bruk. Lag eventuelt en porsjon ved å dele måleenheten på ti.

Til 14 porsjoner:

Ingredienser:
  • 400 g havregryn 
  • 100 g linfrø
  • 50 g valnøtter uten skall
  • 50 g mandler
  • 50 g pistasjnøtter 
  • 50 g quinoa (ukokt)
  • 2 ts vaniljeekstrakt 
  • 3 ss maltpulver (kan utelates)
Til hver porsjon:
  • 1,5 dl melk
  • 50 g proteingrøtpulver
  • Ønsket topping: nøtter og bær
Fremgangsmåte:

Ha alle ingredienser i en blender og mal til pulver. 

For å lage grøt blander du pulver og melk i en gryte. La grøten småputre på lav varme under omrøring. 

Server med ønsket topping. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar