tirsdag 8. august 2017

Linsesuppe med grønnkål


Dette er en nydelig linsesuppe jeg har hentet fra Cookie and Kate

Til 4 personer:

Ingredienser:

  • 2 gulrøtter, i små biter
  • 1 løk, hakket
  • 1/2 dl olivenolje (som tåler varmebehandling)
  • 4 fedd hvitløk, finhakket 
  • 2 ts spisskummen (ground cumin)
  • 1 ts karripulver ev. karripasta
  • 1 ts fersk timian eller 1/2 ts tørket timian 
  • 800 g hermetisk tomat, hakket
  • 8 dl grønnsaksbuljong 
  • 2,5 dl linser
  • 2-5 dl vann
  • 3 dl hakket grønnkål uten stilk
  • Saften av 1/2 sitron
  • Salt, pepper


Fremgangsmåte:

Ha olje i en panne sammen med gulrøtter og løk. Stek til løken er blitt gyllen.

Tilsett hvitløk, spisskummen, karripulver og timian. Stek med i 30 sekunder før du tilsetter tomater, grønnsaksbuljong og linser. Ha i den mengden vann som gir ønsket smak og konsistens. Kok opp og la småkoke 30 minutter.

Kjør noen sekunder med stavmikser slik at deler av ingrediensene, men ikke alle, blir most. Rør inn grønnkål og la småputre noen minutter. Skru av varmen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server gjerne med biter av avokado, rømme og koriander.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar