mandag 21. august 2017

Brasiliansk fiskegryte

Nydelig og lettlaget Brazilian fish stew.

Ingredienser:
  • 800 g filet av hvit fisk
  • 1 lime
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket 
  • 1 rød paprika, hakket
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummen (cumin)
  • 1 ts cayennepepper
  • 4 dl hermetiske tomater
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 dl fiskekraft (vann + buljong)
  • Salt, pepper

Fremgangsmåte:

Ha halvparten av saften fra limen på et fat og bland med salt og pepper. Vend fisken i blandingen og la den stå i 20 minutter. 

Ha fisken i en stekegryte med olje og stek den til den akkurat er gjennomstekt. Fjern fisken fra gryten. 

Ha i mer olje i gryten og stek løken i ett minutt. Tilsett paprika og hvitløk og stek videre i to minutter. Rør inn spisskummen, paprikapulver og cayennepepper. Tilsett hermetiske tomater, kokosmelk og fiskekraft. Kok opp og la det småkoke i 15-20 minutter til sausen begynner å tykne. 

Rør inn fisk og resten av limejuicen. Server gjerne med noe grønt på toppen, for eksempel avokado eller koriander, i tillegg til ris. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar