Ingredienser:
- 800 g filet av hvit fisk
- 1 lime
- 1 løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 rød paprika, hakket
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts spisskummen (cumin)
- 1 ts cayennepepper
- 4 dl hermetiske tomater
- 4 dl kokosmelk
- 2 dl fiskekraft (vann + buljong)
- Salt, pepper
Fremgangsmåte:
Ha halvparten av saften fra limen på et fat og bland med salt og pepper. Vend fisken i blandingen og la den stå i 20 minutter.
Ha fisken i en stekegryte med olje og stek den til den akkurat er gjennomstekt. Fjern fisken fra gryten.
Ha i mer olje i gryten og stek løken i ett minutt. Tilsett paprika og hvitløk og stek videre i to minutter. Rør inn spisskummen, paprikapulver og cayennepepper. Tilsett hermetiske tomater, kokosmelk og fiskekraft. Kok opp og la det småkoke i 15-20 minutter til sausen begynner å tykne.
Rør inn fisk og resten av limejuicen. Server gjerne med noe grønt på toppen, for eksempel avokado eller koriander, i tillegg til ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar