søndag 1. januar 2017

Rødbetesuppe




Til 6 personer

Ingredienser:

  • 2 røde løk, hakket 
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 gulrøtter, skjært i skiver
  • 2 poteter, skrelt og kuttet i terninger
  • 1 kg rødbeter, skrelt og kuttet i terninger
  • 2 laubærblader
  • 1 l hønsekraft e.l. 
  • 1 ts chilipulver
  • 3 ts sitronsaft
  • Salt, pepper
  • Rømme til servering

Fremgangsmåte:
Varm olje i en stor panne. Ha i hakket løk og stek den mør. Ha i hvitløk mot slutten av steketiden (ca. 5 min.)

Ha rødbeter, poteter og gulrøtter i kjelen og hell over buljong. Ha i laubærblader og kok opp. La småkoke 35-40 minutter. Kjør suppen til en jevn og glatt konsistens med stavmikser. Smak til med chili, salt, pepper og sitronsaft. 

Server med rømme. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar