Ingredienser:
- 2 røde løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 gulrøtter, skjært i skiver
- 2 poteter, skrelt og kuttet i terninger
- 1 kg rødbeter, skrelt og kuttet i terninger
- 2 laubærblader
- 1 l hønsekraft e.l.
- 1 ts chilipulver
- 3 ts sitronsaft
- Salt, pepper
- Rømme til servering
Fremgangsmåte:
Varm olje i en stor panne. Ha i hakket løk og stek den mør. Ha i hvitløk mot slutten av steketiden (ca. 5 min.)
Ha rødbeter, poteter og gulrøtter i kjelen og hell over buljong. Ha i laubærblader og kok opp. La småkoke 35-40 minutter. Kjør suppen til en jevn og glatt konsistens med stavmikser. Smak til med chili, salt, pepper og sitronsaft.
Server med rømme.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar