torsdag 12. mai 2016

Vaniljekrem




Denne oppskriften fant jeg i Aftenposten


Ingredienser:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl H melk
  • ½ vaniljestang
  • 80 g smør
  • 5 eggeplommer
  • 40 g maisennamel
  • 10 g smør


Fremgangsmåte:

Rør maisenna ut i 0,5 dl melk og pisk inn eggeplommene.

Kutt vaniljestangen på langs og ta ut frøene. Ha vaniljestang, vaniljefrø, sukker, fløten og resten av melken i en kasserolle. Kok opp og ta vekk fra varmen og avkjøl i 10 minutter.

Hell halvparten av blandingen fra kasserollen over i maisennablandingen mens du pisker kraftig. Hell blandingen tilbake i kjelen mens du pisker i kjelen. Varm dette forsiktig opp under pisking til det tykner. Ikke la kremen koke.

Ferdig krem skal aldri stå i varm kjele. Hell den over i en bolle og rør inn kaldt smør. Vær rask og ha bollen klar. Fjern vaniljestangen. Avkjøl kremen før bruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar