Denne oppskriften fant jeg i Aftenposten
Ingredienser:
- 3 dl kremfløte
- 2 dl H melk
- ½ vaniljestang
- 80 g smør
- 5 eggeplommer
- 40 g maisennamel
- 10 g smør
Fremgangsmåte:
Rør maisenna ut i 0,5 dl melk og pisk inn eggeplommene.
Kutt vaniljestangen på langs og ta ut frøene. Ha
vaniljestang, vaniljefrø, sukker, fløten og resten av melken i en kasserolle. Kok
opp og ta vekk fra varmen og avkjøl i 10 minutter.
Hell halvparten av blandingen fra kasserollen over i
maisennablandingen mens du pisker kraftig. Hell blandingen tilbake i kjelen
mens du pisker i kjelen. Varm dette forsiktig opp under pisking til det tykner.
Ikke la kremen koke.
Ferdig krem skal aldri stå i varm kjele. Hell den over i en
bolle og rør inn kaldt smør. Vær rask og ha bollen klar. Fjern vaniljestangen.
Avkjøl kremen før bruk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar