fredag 6. mai 2016

Gulrotsuppe med chili og ingefær

Til 6 personer:

Ingredienser:
  • 500 g gulrøtter
  • 2-3 poteter
  • 1 l vann
  • 2 terninger grønnsakbuljong
  • 1 løk grovhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 ts frisk ingefær, finhakket
  • 1-2 ts frisk rød chili, finhakket
  • 1 ts sesamolje
  • Salt (ikke nødvendig når buljongen inneholder salt)
  • pepper
  • ferskpresset limesaft
  • Frisk koriander til servering

Fremgangsmåte:

Skrell gulrøttene og skjer dem i skiver.

Ha smør og gulrøtter i en tykkbunnet kjele og la det småsurre på svak varme i 10 minutt. Rør jevnlig.

Tilsett vann, buljong, poteter, chili, ingefær, hvitløk og løk. Når suppen koker smaker du den til med limesaft, salt og pepper. Skru ned til lav varme og la den koke videre til gulrøttene er møre (ca 20 minutter).

Kjør suppen med stavmikser.

Server gjerne med frik koriander eller yoghurt naturelle som granityr.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar