tirsdag 17. mai 2016

Bringebærterte med vaniljekrem




Denne har jeg hentet fra Trines matblogg.


Ingredienser:

Tertedeig:

  • 110 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 4-8 ss kaldt vann

Fyll:

  • 1 kurv friske bringebær
  • Melisdryss


Fremgangsmåte:

Ha hvetemel, sukker og smør i en kjøkkenmaskin og kjør til det er godt blandet. Tilsett isvann gradvis til deigen samler seg. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet en time.

Press deigen ut i en stor terteform og prikk den noen ganger med en gaffel. Eventuelt kan du lage fire mindre paier. Fordel vaniljekrem utover paibunnen og ha de friske bringebærene på toppen. Stek ved 200 grader ca. 25 minutter.

Server terten lunken og pynt med et melisdryss like før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar