onsdag 10. februar 2016

Lam curry



Til 6 personer.

Ingredienser:


  • 175 g ghee (alternativt smør)
  • 1 kg benfri lam, skjært i terninger
  • 500 g løk, hakket
  • 6 kardemomme frø ev. kardemomme kjerne ("cardamom pods" / "green cardamom)
  • 2 ss koriandefrø ("whole coriander")
  • 1 ts chili pulver
  • 1 ts finhakket fersk ingefær
  • 2,5 dl vann
  • 3 dl yoghurt naturelle
  • 6 fedd hvitløk, knust sammen med 2 ts salt
  • 1 ts svarte cumin frø ("whole cumin")
  • 1/2 ts garam masala
  • 2 ss hakket frisk koriander

Fremgangsmåte:

Ha rikelig med ghee i en jerngryte og stek løk over middels varme til den er myk. Fjern løken fra pannen med en hullesleiv slik at ghee blir liggende igjen. 

Stek lammeternigene i samme panne til de er gyldne. Dette må trolig gjøres i to omganger. Fjern kjøttet fra pannen med en hullesleiv slik at ghee ligger igjen i gryten. 

Ha chilipulver, kardemomme frø, ingefær og korianderfrø i pannen. Stek i ti minutter mens du hele tiden rører. 

Rør inn vann og yoghurt og kok opp til kokepunktet. Tilsett løk og lam og la det koke på lav varme i en time under lokk. 

Ha i salt og knust hvitløk og kok i ytterligere 30 minutter til kjøttet er mørt. Smak til med krydder. Dryss over cumin frø, garam masala og frisk koriander før servering. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar