Ingredienser:
- 175 g ghee (alternativt smør)
- 1 kg benfri lam, skjært i terninger
- 500 g løk, hakket
- 6 kardemomme frø ev. kardemomme kjerne ("cardamom pods" / "green cardamom)
- 2 ss koriandefrø ("whole coriander")
- 1 ts chili pulver
- 1 ts finhakket fersk ingefær
- 2,5 dl vann
- 3 dl yoghurt naturelle
- 6 fedd hvitløk, knust sammen med 2 ts salt
- 1 ts svarte cumin frø ("whole cumin")
- 1/2 ts garam masala
- 2 ss hakket frisk koriander
Fremgangsmåte:
Ha rikelig med ghee i en jerngryte og stek løk over middels varme til den er myk. Fjern løken fra pannen med en hullesleiv slik at ghee blir liggende igjen.
Stek lammeternigene i samme panne til de er gyldne. Dette må trolig gjøres i to omganger. Fjern kjøttet fra pannen med en hullesleiv slik at ghee ligger igjen i gryten.
Ha chilipulver, kardemomme frø, ingefær og korianderfrø i pannen. Stek i ti minutter mens du hele tiden rører.
Rør inn vann og yoghurt og kok opp til kokepunktet. Tilsett løk og lam og la det koke på lav varme i en time under lokk.
Ha i salt og knust hvitløk og kok i ytterligere 30 minutter til kjøttet er mørt. Smak til med krydder. Dryss over cumin frø, garam masala og frisk koriander før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar