fredag 5. februar 2016

Gulrotkake fra R.O.O.M.



Denne oppskriften har jeg hentet fra Det søte liv. Du må gjerne kutte ned på mengden av fyll, jeg klarer aldri å bruke opp alt.
Oppskriften er beregnet til liten langpanne. Den kan halveres og stekes i rund form (18 cm i diameter), men steketiden bør samtidig økes med 5 minutter.

Ingredienser:

Bunn:

  • 3 store egg
  • 2,5 dl matolje
  • 350 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 0,5 ts muskat
  • 0,5 ss natron
  • 0,5 ss bakepulver
  • 325 g hvetemel
  • 100 g kokesjokolade (kan utelates)
  • 400 g finrevet gulrot
  • 1 ½ finrevet og skrelt eple


Ostekrem:

  • 200 g smør
  • 500 g melis
  • 400 g kremost
  • 3 ss vaniljesukker


Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg, olje og sukker til massen blir lys. Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene. Bland i. Vend inn hakket sjokolade, revet eple og gulrot.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).  Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180 grader ca. 1 time. Sjekk med en kakenål på sluttten av steketiden. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker. Bre kremen over kaken.

Server med friske bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar