søndag 1. mars 2015

Gratinert quinoa og svarte bønner


Deilig smak av Tex Mex. Oppskriften er hentet fra blogggen pinch of yum.

 Til 4 personer:

Ingredienser:

·         2 paprika

·         ½ løk

·         1 stilk vårløk

·         2 fedd hvitløk

·         5 skiver med jalapenos fra glass

·         ½ chili

·         1 dl grønnsaksbuljong (vann + pulver)

·         1 dl quinoa

·         1 boks svarte bønner (ca.. 2,5 dl / 220 g)

·         200 g cheddarost (alternativt mozzarellaost)

·         1 knivsodd cayennepepper

·         1 ts chilipulver (avhengig av ønsket styrke)

·         1 ts spisskummen (cumin)

 Fremgangsmåte:

Bønner:
Finhakk løk, hvitløk, jalapenos og chili. Fres det noen minutter i litt olje. Rør inn grønnsaksbuljong og svarte bønner. La det småkoke til konsistensen er tykk og det meste av vannet er kokt inn.

Quinoa:
Kok quinoa som anvist på pakken, men tilsett chilipulver, cayennepepper og kummin i kokevannet.

Paprika:
Del paprika i mindre biter. Ha i en gryte på middels varme uten å røre de første 2-3 minuttene slik at bitene får en liten stekeskorpe på utsiden. Sett til side når bitene har fått ønsket konsistens (etter ytterligere 2-3 minutter).

Gratinering:
Ha bønnene i en ildfast form. Legg quinoa oppå og deretter paprika. Strø osten på toppen. Dekk med aluminiumsfolie. Stek i ovn ca. 20 minutter ved 180 grader. Fjern så folien og stek videre i ca. 10 minutter. La den stå 10 minutter før servering. Ha finhakket vårløk på toppen før servering. 

Server:
Server varm og gjerne med rømme og nachos som tilbehør.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar