Ingredienser:
·
2 paprika
·
½ løk
·
1 stilk vårløk
·
2 fedd hvitløk
·
5 skiver med jalapenos fra glass
·
½ chili
·
1 dl grønnsaksbuljong (vann + pulver)
·
1 dl quinoa
·
1 boks svarte bønner (ca.. 2,5 dl / 220 g)
·
200 g cheddarost (alternativt mozzarellaost)
·
1 knivsodd cayennepepper
·
1 ts chilipulver (avhengig av ønsket styrke)
·
1 ts spisskummen (cumin)
Bønner:
Finhakk løk, hvitløk, jalapenos og chili. Fres det noen
minutter i litt olje. Rør inn grønnsaksbuljong og svarte bønner. La det småkoke
til konsistensen er tykk og det meste av vannet er kokt inn.
Quinoa:
Kok quinoa som anvist på pakken, men tilsett chilipulver,
cayennepepper og kummin i kokevannet.
Paprika:
Del paprika i mindre biter. Ha i en gryte på middels varme
uten å røre de første 2-3 minuttene slik at bitene får en liten stekeskorpe på
utsiden. Sett til side når bitene har fått ønsket konsistens (etter ytterligere
2-3 minutter).
Gratinering:
Ha bønnene i en ildfast form. Legg quinoa oppå og deretter
paprika. Strø osten på toppen. Dekk med aluminiumsfolie. Stek i ovn ca. 20
minutter ved 180 grader. Fjern så folien og stek videre i ca. 10 minutter. La
den stå 10 minutter før servering. Ha finhakket vårløk på toppen før servering.
Server:
Server varm og gjerne med rømme og nachos som tilbehør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar