lørdag 7. mars 2015

Lam Tagine



Denne oppskriften har jeg hentet fra Epicurious.

Ingredienser:

  • 2 dl tørkede kikerter
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 kanelstang, delt i to
  • Lammeskiver
  • 1 løk
  • 7 dl kyllingbuljong
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts hakket ingefær
  • 1 dl halve tørkede aprikoser
  • Fersk koriander, finhakket
  • Salt, pepper


Krydderblanding:

  • 1 1/2 ts korianderfrø
  • ¾ ts cumin frø
  • ½ ts malt rød pepper
  • 1 1/4 ts malt kanel
  • 1 ts paprikapulver
  • ½ ts malt kardemomme
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts malt gurkemeie

  • Tilbehør: Couscous


Fremgangsmåte:

La kikertene ligger i bløt over natten eller som anvist på pakken. Hell av vannet og legg kikertene over i en gryte. Ha en kanelstang og to fedd hvitløk i gryten og fyll på med vann, slik at det rekker litt over kikertene. Kok i ca. 45 minutter til kikertene er møre.

Ha salt og pepper på lammeskivene. Brun lammeskivene på alle sider i en varm stekepanne med olje.  Legg lammeskivene til sides.

Ha løk i pannen sammen med litt salt og pepper. Stek til løken er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hakket hvitløk, hakket ingefær og krydderblandingen. Rør i ca. 1 minutt. Tilsett tomater og lam, sammen med all tilgjengelig kraft. Kok opp, tilsett kyllingbuljong og kok opp igjen. La alt koke på svak varme i ca. 1,5 time til lammet er mørt. Rør innimellom.

Tilsett kikerter og la koke videre i ca. 10 minutter. Tilsett deretter aprikoser.

Server med ferdig kokt couscous og med fersk koriander på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar