Denne oppskriften har jeg hentet fra Epicurious.
Ingredienser:
- 2 dl tørkede kikerter
- 5 fedd hvitløk
- 1 kanelstang, delt i to
- Lammeskiver
- 1 løk
- 7 dl kyllingbuljong
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ts hakket ingefær
- 1 dl halve tørkede aprikoser
- Fersk koriander, finhakket
- Salt, pepper
Krydderblanding:
- 1 1/2 ts korianderfrø
- ¾ ts cumin frø
- ½ ts malt rød pepper
- 1 1/4 ts malt kanel
- 1 ts paprikapulver
- ½ ts malt kardemomme
- ½ ts malt ingefær
- ½ ts malt gurkemeie
- Tilbehør: Couscous
Fremgangsmåte:
La kikertene ligger i bløt over natten eller som anvist på
pakken. Hell av vannet og legg kikertene over i en gryte. Ha en kanelstang og
to fedd hvitløk i gryten og fyll på med vann, slik at det rekker litt over
kikertene. Kok i ca. 45 minutter til kikertene er møre.
Ha salt og pepper på lammeskivene. Brun lammeskivene på alle
sider i en varm stekepanne med olje.
Legg lammeskivene til sides.
Ha løk i pannen sammen med litt salt og pepper. Stek til
løken er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hakket hvitløk, hakket ingefær og
krydderblandingen. Rør i ca. 1 minutt. Tilsett tomater og lam, sammen med all
tilgjengelig kraft. Kok opp, tilsett kyllingbuljong og kok opp igjen. La alt
koke på svak varme i ca. 1,5 time til lammet er mørt. Rør innimellom.
Tilsett kikerter og la koke videre i ca. 10 minutter.
Tilsett deretter aprikoser.
Server med ferdig kokt couscous og med fersk koriander på
toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar