lørdag 28. mars 2015

Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus og risotto




Oppskriften er basert på en oppskrift jeg fant hos God fisk.


4 porsjoner:


Ingredienser:

  • 800 g kveitefilet
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stilker fersk timian
  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 dl eplejuice
  • 3 dl kremfløte
  • 25 g smør
  • 1 rødt eple, i terninger
  • 1 ts sitronsaft
  • 4 porsjoner gulrotpuré
  • Risotto, kyllingbuljong smør og parmesanost, tilberedet etter anvisning på pakken
  • Salt, pepper


Fremgangsmåte:

Skrap skinnet på kveiten. Skyll og tørk med tørkepapir. Skjær kveiten i serveringsstykker og legg stykkene i en smurt ildfast form med skinnet ned. Pensle med olje og dryss på grovhakket hvitløk, timian, salt og pepper.

Bak kveiten midt i ovnen ved 150 grader til den er knapt gjennomkokt, ca. 20 minutter (kjernetemperatur 45 grader).

Kok finhakket sjalottløk og hvitløk i eplejuice til løken er godt mør. Hell på fløte og kok sausen til det tykner. Ta kasserollen av platen og visp inn kaldt smør i små porsjoner. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Rør inn epleterningene like før servering.

Lag risotto etter anvisning på pakken og lag gulrotpure av 4 gulrøtter, smør og fløte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar