Oppskriften er basert på en oppskrift jeg fant hos God fisk.
4 porsjoner:
Ingredienser:
- 800 g kveitefilet
- 2 fedd hvitløk
- 2 stilker fersk timian
- 1 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 2 dl eplejuice
- 3 dl kremfløte
- 25 g smør
- 1 rødt eple, i terninger
- 1 ts sitronsaft
- 4 porsjoner gulrotpuré
- Risotto, kyllingbuljong smør og parmesanost, tilberedet etter anvisning på pakken
- Salt, pepper
Fremgangsmåte:
Skrap skinnet på kveiten. Skyll og tørk med tørkepapir.
Skjær kveiten i serveringsstykker og legg stykkene i en smurt ildfast form med
skinnet ned. Pensle med olje og dryss på grovhakket hvitløk, timian, salt og
pepper.
Bak kveiten midt i ovnen ved 150 grader til den er knapt
gjennomkokt, ca. 20 minutter (kjernetemperatur 45 grader).
Kok finhakket sjalottløk og hvitløk i eplejuice til løken er
godt mør. Hell på fløte og kok sausen til det tykner. Ta kasserollen av platen
og visp inn kaldt smør i små porsjoner. Smak til med sitronsaft, salt og
pepper. Rør inn epleterningene like før servering.
Lag risotto etter anvisning på pakken og lag gulrotpure av 4
gulrøtter, smør og fløte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar