lørdag 14. mars 2015

Langpanne sjokoladekake


Denne er hentet fra Trines matblogg.

Ingredienser:

·         6 egg

·         500 g sukker

·         600 g hvetemel

·         5 ss bakekakao

·         2 ss vaniljesukker

·         2 ss bakepulver

·         4,5 dl melk

·         450 g smeltet smør

Sjokoladekrem:

·         300 g mykt smør

·         500 gmelis

·         5 ss bakekakao

·         1 eggeplomme

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og sett til avkjøling.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao samt melk og smeltet smør. Rør til en jevn røre, men ikke mer enn nødvendig.

Kle en stor langpanne (40x35 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Stek ved 200 grader til kaken er gjennomstekt, ca. 25-30 minutter. Avkjøl på rist.

Kaken kan brukes som grunnlag for ulike former. I så fall tegner du opp ønsket form på et matpapir og legger den oppå kaken. Skjær ut kaken etter formen på matpapiret.

Sikt det tørre til smørkremen og bland det sammen med smøret og eggeplommen. Fordel smørkremen utover kaken og ev. i midten av kaken om ønskelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar