- 1 liten løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2-3/4 rød chili, finhakket
- 1 ss revet frisk ingefær
- 2 gulrøtter, grovt revet
- 1 (syrlig) eple, grovt revet
- ca. 2 ts karri
- 9-10 dl kyllingkraft eller kyllingfond (utblandet i vann)
- 2 dl kokosmelk (eller matfløte)
- 3-4 kyllingfileter, i biter
- Salt, nykvernet pepper
- rikelig med frisk koriander, grovt hakket
Fres løken i litt nøytral olje i
en gryte, til den er blank og myk. Ha i hvitløk, chili og ingefær og la det
surre med noen minutter. Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre
med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraft eller utblandet
kyllingfond. Kok opp og la det småkoke i ca. 10-15 minutter.
Del kyllingen i jevnstore biter. Stek
den i litt smør eller nøytral olje på middels varme til kyllingen har en fin
stekeskorpe på alle sider. Krydre kyllingen med salt og nykvernet hvit pepper
underveis.
Tilsett kyllingbiter og kokosmelk i
suppegryten og gi suppen et lett oppkok. Kokosmelken kan eventuelt erstattes
med fløte. Smak til med mer karri, chili, salt og hvit pepper, om nødvendig, og
la suppen trekke et par minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Rett før
servering rører du inn rikelig med koriander.
Serveres med nan brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar