4-6 personer
- 1 stor purre, vasket og hakket
- 6 hvitløksfedd, rensket
- 2 store never mørk grønnkål eller savoykål, vasket og rensket
- 100 ml extra virgin olivenolje
- 500 g tørket pasta
- 100 g parmesan, finrevet + litt ekstra til servering
Sett over en stor kasserolle med saltet vann. Tilsett purre
og hvitløk når det koker. Etter tre minutter har du i kålen og lar det koke med
i nye tre minutter.
Bruk en hullsleiv til å flytte grønnsakene over i en
blender. Det gjør ingenting om det blir med litt vann. Tilsett olivenolje og
kjør til du får en klargrønn puré med konsistens som tykk fløte (tilsett ev.
litt mer vann). Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper.
Kok opp vannet igjen og kok pastaen etter anvisning på
pakken. Sil av vannet og ha pastaen tilbake i kasserollen sammen med sausen. La
det småputre i et halvt minutt. Smak til med ost, salt og pepper.
Ha over på et fat og dryss over mer parmesan. Server med en
gang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar