torsdag 16. oktober 2014

Laks i creme fraiche saus

Til 4 personer:

Ingredienser:
  • 800 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 3 dl (1 boks) creme fraiche
  • 1 dl fløte eller melk
  • 1 paprika
  • 1 purreløk
  • 1 sjalottløk
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts fish sauce
  • Friske urter (f. ekss dill, gressløk eller persille)
  • Salt, pepper
Fremgangsmåte:

Finhakk paprika, purreløk og sjalottløk. Ha i en gryte med litt olje og stek dem noen minutter på middels varme.

Ha creme fraiche og fløte / melk i gryten og gi et oppkok. Tilsett sitronsaft og fish sauce og la det småkoke noen minutter. Skru ned varmen.

Ha tilslutt i laksefiletene, delt i passe porsjonsstykker. La trekke i sausen 4-6 minutter avhengig av størrelsen. Pass på at sausen holdes varm, men den skal ikke koke.

Server med ris eller pasta, og gjerne ekstra grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar