søndag 12. oktober 2014

Gresskarpai fra Humingbird Bakery





Jeg bruker fersk gresskarpuré, men i oppskriften står det 425 g hermetisk gresskarpuré


Ingredienser:

Paibunn: 
  • 240 gram hvetemel
  • 110 gram usaltet smør (ev. saltet smør, men unnlat da ytterligere salting av deigen)
  • 1/2 strøken ts salt (utelates hvis det benyttes saltet smør)
  • ca 2 ss vann
  • En smurt paiform eller kakeform, ca 23 cm i diameter og 5 cm i høyde.
  • erter eller bønner til stekingen


Fyll:

  • 1 egg
  • 2,35 dl kondensert melk (viking melk)
  • 220 g sukker
  • ¼ ts malt kryddernellik
  • 1 ts salt
  • ¾ ts makt kanel, og litt ekstra til pynt
  • ¼ ts malt ingefær
  • 1 ss hvetemel


Fremgangsmåte:

Paibunn:

Bland sammen hvetemel, usaltet smør og salt (ev smør med salt, men da trenger du ikke tilsette salt i deigen). Kjør gjerne deigen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet, til ingrediensene er godt smuldret sammen. Tilsett 1 spiseskje vann av gangen, til massen samler seg og du får en jevn og fin deigklump. Pakk deigen inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i en time.

Klipp ut en sirkel med bakepapir og legg i bunnen av formen dersom du ønsker å servere paien på et annet fat enn kakebunnen. Kjevle ut deigen og ha den i formen alternativt press ut deigen i formen. For å hindre at deigen på sidene synker sammen legger du et bakepapir oppå paiskallet og heller tørkede erter eller bønner over.

Stek paibunnen ved ca. 170 grader i 10 minutter. Fjern bakepapiret på toppen av paien samt bønnene/ertene. Bunnen skal fortsatt være lys og litt rå i midten.

Kakefyll:

Ha alle ingrediensene i en bolle og rør til alt er godt blandet og det ikke er noen klumper.

Hell fyllet over paibunnen og stek ved 170 grader i ca. 30-40 minutter. Da skal fyllet være fast, slik at det ikke skjelver når du rister på formen.

Avkjøl helt og server om ønsket med en klatt lett pisket krem og et lett kaneldryss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar