Oppskriften har jeg hentet fra Trines matblogg.
12 stk.
Ingredienser:
·
2,5 dl melk
·
1,5 dl vann
·
½ ts sukker
·
1 ts salt
·
15 g fersk gjær
·
150 g sammalt hvete, finmalt
·
400 g hvetemel
·
50 g smør, i terninger
·
Sesamfrø
Fremgangsmåte:
Varm vann og melk opp til ca. 25 grader. Smuldre gjæren i bakebollen
og rør den ut i væsken. Kjør i kjøkkenmaskin mens du tilsetter sukker, salt,
sammalt hvete og hvetemel. Kjør ca. 10 minutter på middels fart. Tilsett så
smøret og elt til deigen slipper kanten i bakebollen og alt smøret er eltet
godt inn i deigen, ca. 5-10 minutter.
Dekk bakebollen med lokk eller plast og sett den til heving
på et trekkfritt sted. La den heve til dobbel størrelse, ca. 45-60 minutter.
Hvelv deigen på et melet underlag og del den i 12 emner.
Trill emnene til boller og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Trykk dem
litt flate med hånden. La dem etterheve
under et håndkle i 30-45 minutter. Pensle dem med litt lunkent vann og ha over
sesamfrø.
Stek brødene ved 225 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på
rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar