fredag 27. september 2013

Fårikål

Fårikål

Til 4 personer:

Ingredienser:
  • 1,5 kg fårikål kjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • Ønsket vannmengde
  • 2 ss hel sort pepper
  • salt
  • ca 4 ss mel

Fremgangsmåte:

Kjøttet kan forvelles først*, men jeg synes ikke det er nødvendig. Alternativt kan det brunes av i en panne før det legges i gryten med kålen.

Skjær kålen i skiver. Ikke skjær vekk stilken da den gir god smak til kraften. Kålen kan først freses i litt smør noen minutter.

Legg får og kål lagvis i en stor kjele. Start med kjøttet. Ha salt, pepper og mel (for en litt tykkere kraft) mellom lagene. Fyll på med vann etter ønsket vannmengde. Hvis du bare har litt vann nederst i kjelen blir kjøttet dampet i stedet for kokt. Har du vann helt opp slik at det dekker kan det oppleves litt vassent. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt, vanligvis ca to timer.
Server med kokte poteter, beregn 2 poteter per person.

*Legg kjøttet i en kjele og fyll opp med vann. Kok opp og la koke 5 minutter. Skyll kjøttstykkene raskt i et dørslag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar