lørdag 16. desember 2017

Kraft av kalkun


Det er bare tull å kaste kalkunskroget etter kalkunmiddagen. Kok heller en deilig kalkunkraft på skroget.

Ingredienser:
  • Kalkunskrog
  • 2 gulrøtter
  • 2 løk
  • 1/4 sellerirot
  • 1 liten purre
  • 10 svarte pepperkorn
  • 3 laurbærblader
  • Urter, gjerne rosmarin og timian
  • Ca 3 liter vann

Fremgangsmåte:

Kalkunskroget renses fri for kjøtt. Restene av kjøttet er en god ingrediens i Kalkunsuppe.

Skrap gulrøtter og del dem i tre - fire biter. Del purren i biter. Rens løk og del i to. Skjær selleriroten ren og del i fire. 

Ha alle ingrediensene i en stor gryte. Kok opp og la trekke like under kokepunktet. Skum av fettlaget som dannes på toppen. Kok lenge, gjerne fire timer. 

Fjern skrog og de øvrige grønnsakene. Sil kraften med en finmaskede sil og bruk som basis for suppe og sauser.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar